tiistai 26. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 kooste


Vuonna 2017 retkeilyn tavoitteena oli ainakin:
  • viettää vähintään yksi yö ulkona jokaisena vuodenaikana
  • osallistua 2017 luonnon päiviin tavalla tai toisella
  • tehdä yhden yön retki yksin
Muut tavoitteet paitsi yhden yön retki yksin toteutuivat.

Yksinretkeiltyä sain muutaman päiväretken verran, mutta yöretkelle ei riittänyt rohkeus eikä aloitekyky kun kukaan ei ollut patistamassa ja sitten tulikin jo pimeät yöt. Tavoite siirtynee ensi vuodelle.

Kokonaiskuvassa näkyy lokakuussa aloitettu uusi sijaisuus, joka vei tilan sekä ajallisesti että ajatuksissa retkeilyltä. Tähän toivottovasti tulee muutos viimeistään sijaisuuden päättyessä.

Vanha makuupussi alkaa myös kelvata lähinä kesäkaudelle, joten uuden tilailu on työn alla. Se toivottavasti laskee myös kynnystä lähteä kylmempien kelien yöretkille kun ei tarvitse varautua palelemiseen.











Vuonna 2017 retkeilin noin seitsemän päiväretkeä ja saman verran yöretkiä. Ulkona nukuttuja öitä kertyi yhdeksän kappaletta. Retkeiltyä ei tullut enempää kuin vuonna 2016, mutta yöretkiä oli hieman enemmän ja lyhyemmän kestoisina.

Lähes jokaisella päivä- ja yöretkellä oli eri seura, useammalla yöretkellä seura oli ennestään tuntematonta. Täysin samalla porukalla en ollut kertaakaan liikkeellä tänä vuonna.  Kahdella päiväretkellä seura oli osin sama ja kahdella yöretkellä osa seurasta oli samaa. Tämä oli hieman yllättävää, sillä itselle usein on helpoin ja mukavin turvautua samaan tuttuun ja helppoon seuraan. Ehkä näin olisikin käynyt, mikäli retkiä olisi ollut yhtään enempää.
 
Suomen Erätaito ry oli 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi käynnistänyt retkiyöhaasteen, jonka tarkoitus on saada ihmisiä yöpymään luonnossa ympäri vuoden. Haasteessa on tarkoitus tehdä yksi yöretki jokaisena vuodenaikana.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suomalaiset oli tarkoitus saada sukeltamaan talveen (4.2.2017), villiintymään keväästä (20.5.2017), rakastumaan kesäyöhön (17.6.2017) ja juhlimaan Suomen upeinta luontoa (26.8.2017). Näistä koostui Suomen luonnon päivät vuonna 2017.

Tavoitteet sallivat kahden yllä olevan yhdistämisen, mutta tarkoitus oli retkeillä myös näiden ulkopuolella.

Luonnonpäivänä 4.2.2017 vietettiin yöretki Outdoors siskojen kanssa Linlossa, Kirkkonummella. Samalla toteutui talviyön retkiyöhaaste.

9.-15.5.2017 kävin moikkaamassa kaveria Kemijärvellä ja vierailimme yhden yön ajan Kuusamossa Oulangan kansallispuistossa. Tämä yö oli enemmän talvisempi kuin 4.2. vietetty yö Kirkkonummen maastossa.

Luonnonpäivänä 20.5 vietin yksin päiväretken Lammassaaressa, Helsingissä.

Toukokuun lopussa teimme yhden yön retken Evon retkeilyalueella, jonka voi lukea kevätyöksi retkiyöhaasteeseen.

Rakastu kesäyöhön 17.6 luonnonpäivä meni Nuuksion Nuku yö ulkona- tapahtumassa vapaaehtoisena. Samalla tuli rasti ruutuun retkiyöhaasteen kesäkohtaan.

26.8. juhlittiin luonnonpäivän merkeissä Suomen luontoa Repoveden kansallispuistossa viikonloppureissuna. Kävimme kuuntelemassa kuoroa matkalla seuraavalle yöpaikalle.

19.9 Sipoonkorven kansallispuistossa nukuimme yön laavussa. Tästä tuli syksy retkiyöhaasteeseen.
























Mitä vuonna 2018? Se jää vielä auki. Blogiin vai instagramiin vai ollenkaan mihinkään. Tämä on toiminut kyllä pienenä kannustimena ja toisaalta on ollut mukava palata retkiin tätä kautta enemmän kuin kuvien verran. Ensi vuonna olisi mukava saada pidettyä retkeilyn määrä ainakin samana. Ja käydä myös se yhden yön yksinretki jossakin. Ajatuksena oli myös tutustua Teijon kansallispuistoon laajemmin, lyhyinä yöretkinä tai pelkkinä päiväretkinä ja kävellä reitistöjä läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, keskustella, kysyä ja ihmetellä - asiallisesti. Kiitos!