sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Tavoitteet vuodelle 2017

Uutta vuotta on ehtinyt jo kulua puoli kuukautta, mutta pysähdytään hetkeksi tulevan vuoden ja sen tapahtumien sekä haasteiden äärelle.

Mediamateriaalia Luonnonpäivät.fi-sivulta

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suomalaiset olisi tarkoitus saada sukeltamaan talveen (4.2.2017), villiintymään keväästä (20.5.2017), rakastumaan kesäyöhön (17.6.2017) ja juhlimaan Suomen upeinta luontoa (26.8.2017). Näistä koostuu Suomen luonnon päivät vuonna 2017. Päivillä on tarkoitus juhlistaa Suomen luontoa. Luonnon päiviä koordioi Metsähallituksen Luontopalvelut yhteistyöverkoston kanssa. Ohjelmaa voi keksiä itse tai osallistua jonkun muun tahon järjestämään tapahtumaan. Osallistusmistyyli on täysin vapaa.

Mediamateriaalia Suomen Erätaito ry:n sivuilta

Suomen Erätaito ry on 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi käynnistänyt retkiyöhaasteen, jonka tarkoitus on saada ihmisiä yöpymään luonnossa ympäri vuoden. Haasteessa on tarkoitus tehdä yksi yöretki jokaisena vuodenaikana. 

Osa retkeilijöistä toteuttaa 100 yötä ulkona vuoden aikana haastetta. En ole varma haasteen lähtöpaikasta, olisiko yksittäisen henkilön aloittama? Ainakin edellisvuosina on myös pyörinyt haaste kahdesta yöstä ulkona joka kuukausi vuoden ajan. Kiertääkö retkeilypiireissä jotain muita vastaavia haasteita?

Aloitetaan kuitenkin realistisesti ja sopivan helpolla tavoitetasolla. 100 yötä ulkona -haaste on itselleni turhan kova enkä toistaiseksi ota vastaan kahta yötä kuukaudessakaan, joten tyydyn noihin kahteen ensimmäiseen ja lisään mukaan oman henkilökohtaisen haasteeni.

Kaikki retkeilyni on perustunut aina seuraan, oli se sitten partioporukka tai yksittäinen kaveri. Yksin ei tule lähdettyä ja varsinkin yksin yöksi lähteminen on ollut mörkö. Suurin mörkö asiassa on tietenkin se pimeys, vaikka pelottaa pitäisi enemmän kaupungilla kuin keskellä metsää. Kaverin kanssa retkeillessä on mukavaa suunnilleen siihen asti kun poistuuu hetkeksi yksin keskelle pimeyttä ja oma mieli alkaa tehdä kepposia. Tänä vuonna olisi tarkoitus toteuttaa vihdoin edes yhden yön retki yksin. Toteutustyyli on melko vapaa, mutta yön täytyy olla selkeästi ulkona nukuttu ja pois pihapiiristä. Alustavia suunnitelmia tähän toteutukseen jo on.

Muutamia muita juttuja ja mielenkiintoja on listattuna ja osaa niistä olisi tarkoitus tänä vuonna jo päästä kokeilemaan. En tee niistä kuitenkaan varsinaisia tavoitteita vaan tartun niihin mikäli järkeviä mahdollisuuksia tulee vastaan. 

Nuuksion joku lampi tai järvi vanhalta retkeltä





























Eli,
vuonna 2017 retkeilyn tavoitteenani on ainakin:
  • viettää vähintään yksi yö ulkona jokaisena vuodenaikana
  • osallistua 2017 luonnon päiviin tavalla tai toisella
  • tehdä yhden yön retki yksin
Tavoitteita saa halutessaan yhdistellä, mutta toiveena olisi kuitenkin myös retkeilyn ja ulkona olemisen määrän lisääminen, oli ne sitten päiväsaikaan tehtäviä retkiä tai öitä ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, keskustella, kysyä ja ihmetellä - asiallisesti. Kiitos!