keskiviikko 23. elokuuta 2017

Höyryjunalla Porvooseen

6.8.2017
kaupunkiseikkailu
Helsinki-Porvoo

Tk3 "Pikku-Jumbo" 1136






































Kaverin viimeisen lomapäivän kunniaksi hyppäsimme vanhan höyryveturin ja sen puisten matkustajavaunujen kyytiin. Matka taittui kohti Porvoota hieman keinutellen, mutta silti melko tasaisesti.

Höyryverturi rautatieasemalla






















Juna ei ollut ihan täynnä, mutta ihmisiä oli silti jonkun verran. Epävakaa ja sateinen sää varmasti säikytti osan matkustajista pois. Asemilla seisovien ihmisten päät kääntyivät junan mennessä ohi ja pienemmillä paikkakunnilla ihmisiä oli kokoontunut katsomaan ohitse menevää Höyryjunaa.

Puuvaunut 1950-luvulta
Ohjeita matkustajille
Vaunut sisältä
Vanha Porvoo

Lounas/päivällinen
 



Porvoossa kävimme syömässä ja kiertelimme muutamia kauppoja. Aikaa oli kolme tuntia, mutta loppujen lopuksi kunnon kierrokselle syömisineen olisi tarvinnut rutkasti enempi aikaa.


Matkamuistoja ei tarttunut mukaan vaikka yhtä tuotetta mietinkin ja lakujen jättäminen tehtaanmyymälään hieman harmitti kaverin tarjotessa maistiaisia.

Opin myös, että parsa onkin ihan hyvää, vaikka jostain syystä mielikuvissa olen aina ajatellut, että en tykkää siitä.

Junamatka Hki-Porvoo meno-paluu kustansi aikuiselta 40€. Junaan sai hypätä myös matkan varrelta tai mennä yhteen suuntaan. Junamatka oli hauska kokemus ja samalla tuettiin museojunien ylläpitoa. Kovin usein ei kuitenkaan raaskisi tuolla hinnalla ajella ihan vain huvin vuoksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, keskustella, kysyä ja ihmetellä - asiallisesti. Kiitos!